Gebruikers

Alle bedrijven die twijfelen aan de echtheid van een domeinnaam, kunnen deze domeinnaam na registratie valideren.

Check domeinnamen

Elke geregistreerde gebruiker beschikt over 20 gratis credits om domeinnamen te checken op ID Fraud Check. Bij de registratie vermeldt u het ondernemingsnummer van uw organisatie maar dit verplicht u niet tot een aankoop. Pas nadat u overtuigd bent van onze tool kunt u aanvullend credits aankopen. Dit gebeurt in schijven van 50 credits. Per schijf betaalt u voorafgaandelijk 25 Euro excl BTW. 

Elke check resulteert in een duidelijk antwoord: de domeinnaam komt voor op onze lijst met gekende frauduleuze domeinnamen of niet. Deze lijst wordt constant geüpdated.

Wanneer de domeinnaam niet voorkomt in onze database wordt er automatisch een extra verificatie uitgevoerd om te checken of er eventuele waarschuwingssignalen zijn voor deze domeinnaam. Zo wordt u erop attent gemaakt wanneer een domeinnaam minder dan 3 maanden voor de consultatie werd geregistreerd of werd gewijzigd. Indien beschikbaar worden ook enkele technische details getoond.

Domeinnamen rapporteren

Indien u een verdachte e-mail ontving, vragen wij u om deze te rapporteren op ID Fraud Check.

Ook als het checken geen bijkomende knipperlichten opleverde kunt u op basis van de door u ontvangen e-mail (bvb met bestelbon) overtuigd zijn dat hij frauduleus is. i-Force zal dit analyseren.

In het geval dat deze domeinnaam frauduleus wordt u als geregistreerde melder beloond met 10 extra credits en kunt u zo extra domeinnamen checken.

Partners

Wie kan Partner worden en zo gezamelijk deze fraude een halt toeroepen :
  • ► Bedrijven waarvan frauduleuze varianten op de domeinnaam worden misbruikt
  • ► Transport en logistieke firma’s die betrokken worden als “knooppunt”
  • ► Alle bedrijven die hun personeel wensen bewust te maken en die deze vorm van fraude op een gestructureerde wijze willen bestrijden

Partners leveren enerzijds een belangrijke bijdrage door reeds gekende valse domeinnamen te melden op ID Fraud Check. Anderzijds wordt de partner onmiddellijk op de hoogte gesteld indien er een frauduleuze variant op hun domeinnaam wordt gemeld.

Partnerschap geeft recht op de volgende diensten:

  • ► 1.000 credits om domeinnamen van leveranciers te verifiëren op ID Fraud Check
  • ► Vroege waarschuwing indien een frauduleuze variant van uw domeinnaam wordt gemeld
  • ► Halve dag in house bewustwordingstraining voor het personeel
  • ► De beschikking over standaard formulieren om haar netwerk op de hoogte te stellen van eventuele misbruiken
  • ► Updates van nieuwe ontwikkelingen en trends met betrekking tot bedrijfs identiteitsfraude